Adressen Rauwe melk en vlees

Klik op een afbeelding voor de boekjes in PDF

Door vragen te stellen aan de boer kom je veel te weten over hun melk of vlees. Zoals of de koeien buiten komen en bijvoorbeeld ook ‘s winters gras krijgen. Of er pesticiden of kunstmest op het land wordt gebruikt en of er hormonen gebruikt worden, of de koeien bijvoer krijgen in de vorm van granen, maïs, bieten etc, dat is namelijk niet goed voor het dier en indirect ook niet voor de mens die het vlees of de melk eet / drinkt. Laat je voorlichten door de boer, hij verteld je er vast graag over. De voorkeur voor vlees en melk is grasgevoerd. Er zijn uiteraard nog veel meer adressen, vul zelf maar aan, het leuke is dat je door de jaren heen in jou omgeving zelf steeds meer adressen zult ontdekken doordat je er op gaat letten. Ook leuk om verschillende adressen als gezinsuitje te bezoeken, bij sommige boeren is ook een speeltuintje en winkeltje aanwezig.

(Wij kopen zelf biologische producten, biologisch grasgevoerd vlees, rauwe bio melk, rauwe boter, zonder e-nummers, zonder toevoeging of houdbaarheidsmiddelen, Rauwe Keltisch zeezout kaas van Remeker, en vleeswaren van bijvoorbeeld slagerij ‘De Woeste Grond’ omdat zij helemaal meuk vrij zijn en Keltisch zeezout gebruiken, wij bakken zelf brood, wij kopen geen producten welke zijn gepasteuriseerd of gehomogeniseert en alleen producten met Keltisch zeezout, als dit niet bestaat maken wij het zelf, met andere woorden ‘sluit geen compromis met werelds voedsel’)

(Wij staan niet in voor alles wat deze bedrijven verkopen en hebben ook niet alles getest, veel producten zouden wij zelf niet kopen, op eigen verantwoording uiteraard, de adressen zijn er voor de Rauwe melk en het grasgevoerde ‘onbewerkte’ vlees)

Adressen rauwe melk

Adressenlijst Rauwe melk

Adressen vlees

Adressenlijst Vlees