Deel 2 – De onvertelde geschiedenis van de Bijbel.
Onkruid onder de tarwe, Tares among the wheat.

Omschrijving:

Een lamp in het duister deel 2 – A lamp in the dark part 2. Vertaald en ondertiteld: Marco kok, kingjamesbible1611.nl

I have been given written permission to upload a foreign language version of the film be the Producer/Director. Adullam Films LLC

Info:

Al bijna 2000 jaar lang staat de wereld op zijn kop, over wat alleen kan worden genoemd ‘het meest controversiële boek’ aller tijden. Voor zijn critici is de Bijbel slechts een combinatie van mythe en legende vermengd met geschiedenis, maar voor degenen die in zijn heilige geschriften geloven, is het het geïnspireerde en onfeilbare woord van God. Een Goddelijk verslag, wat niet alleen de manier vertelt waardoor mensen in de hemel kunnen komen, maar wat ook waarschuwt voor een eeuwig oordeel voor degenen die het licht van waarheid verwerpen dat binnenin wordt gevonden.

Onkruid Onder De Tarwe “Tares Among the Wheat” zal waarschijnlijk de meeste geleerden uitdagen over wat zij geloven over de bijbelse geschiedenis en de oorsprong van de huidige golf van nieuwe vertalingen die de kerken over de hele wereld overstroomd. Betreed een mysterieuze wereld van oude manuscripten, aangevallen door vervalsingen, nepperij en theologische intriges van de hoogste orde.

In de 19e eeuw werd een revolutie in de bijbelwetenschap veroorzaakt door de publicatie van een nooit eerder vertoond manuscript genaamd Codex Sinaiticus. Het werk werd naar verluidt “ontdekt” door een Duitse geleerde genaamd Constantine von Tischendorf, die verklaarde dat dit de oudste bijbel is die ooit is gevonden. Tischendorf zei dat hij het werk vond in een vuilnisbak in een Grieks-orthodox klooster in Egypte. Hoewel velen in de academische wereld zijn verhaal niet volledig geloofden, waren ze bereid zijn beweringen over de oudheid van de codex te aanvaarden.

Maar kort nadat zijn ontdekking was gepubliceerd, kwam een beroemde Griekse paleograaf genaamd Constantine Simonides naar voren en verklaarde dat het manuscript helemaal geen oude tekst was, maar door hem in 1840 was gemaakt. De controverse rond deze gebeurtenissen is misschien wel het meest ongelooflijke en on-vertelde hoofdstuk in de bijbelse geschiedenis. Het betreft jezuïeten, de paus, een hooghartige Duitser, een comité van Anglo-Romanisten en een mysterieuze Griekse patriot. Het is een verhaal waar (hoewel waar en goed gedocumenteerd) een grote meerderheid van de moderne academici niets vanaf weet. Toch heeft het onderwerp een dramatische invloed op de wereld van bijbelwetenschap, zelfs tot op dit moment. Het meeste van wat hedendaagse geleerden geloven over manuscripten bewijs is gebaseerd op de gebeurtenissen in deze recente tijd, en de voetnoten in uw Bijbel zijn het bewijs daarvan.

Onderwerpen die in deze documentaire worden besproken:

1) Nieuwe details over de contrareformatie en de oorsprong ervan

2) Antwoorden op argumenten met betrekking tot de Waldenzen, Albigenzen, Paulicanen – en de beschuldiging dat ze “Manicheaanse ketters” waren.

3) Geschiedenis van hoe het pausdom werd opgericht in 606 n.Chr.

4) Italiaanse missionaris legt het evangelie van Rome haar werken uit versus het evangelie van genade.

5) Het plan van de jezuïeten om de controle over de Bijbel te grijpen.

6) De Oxford-beweging en het gebruik van “protestanten” als geheime agenten voor Rome.

7) De oorsprong van de jezuïeten van hogere kritiek als wapen tegen de Bijbel.

8) Rome haar geschiedenis van het creëren van vervalste manuscripten en valse relikwieën.

9) De nooit eerder vertelde geschiedenis van Codex Sinaiticus en Codex Vaticanus.

10) Westcott, Hort en de herziening van 1881.

Uitgelichte sprekers: Dr. David Brown, Dr. Henry Hudson, Dr. Ronald Cooke, Dr. Alan O’Reilly, Les Garrett, Roger Oakland, Dr. DA Waite, Dr. HD Williams.

Het vervolg op Een lamp in het duister

Een Adullam Films Productie

Nieuwe videos

Ontvang video updates in je inbox.