Deel 1 – De onvertelde geschiedenis van de Bijbel.
Een lamp in het duister – A Lamp in the Dark.

Omschrijving:
Deel 1 – A Lamp in the Dark.

Vertaald en ondertiteld: Marco kok, kingjamesbible1611.nl

I have been given written permission to upload a foreign language version of the film be the Producer/Director. Adullam Films LLC

Een lamp in het duister (deel 1) A Lamp in the Dark
Deel 1 in de De onvertelde geschiedenis van de Bijbel serie.

Info:

– Betreed een wereld van heiligen en martelaren die strijden tegen spionnen, huurmoordenaars en wolven in schaapskleren

– Ontrafelt de fascinerende ‘onvertelde’ geschiedenis van de Bijbel

– Onthult kritische informatie die in moderne geschiedenissen vaak over het hoofd wordt gezien

Gevuld met rijke beelden grafische afbeeldingen en dramatische heropvoeringen van belangrijke historische gebeurtenissen

A Lamp in the Dark / Een lamp in het duister, is een opwindende nieuwe documentaire die de fascinerende “onvertelde” geschiedenis van de Bijbel ontvouwt en kritische informatie onthult die in moderne geschiedenissen vaak over het hoofd wordt gezien. Betreed een wereld van heiligen en martelaren die strijden tegen spionnen, huurmoordenaars en wolven in schaapskleren.

Gedurende de middeleeuwen verbood de pauselijke inquisitie bijbelvertalingen, waarbij werd gedreigd met gevangenschap en de dood voor degenen die ongehoorzaam waren. Leer de verhalen van dappere krijgers van het geloof, zoals John Wycliffe, William Tyndale, Martin Luther (Maarten Luther), de oude Waldenzen, Albigenzen en anderen die hun leven op het spel hebben gezet om het evangelielicht te delen met een wereld die in duisternis verdrinkt.

Toen het gewone volk eenmaal de bijbel kon lezen, stond de wereld op zijn kop door de protestantse Reformatie. De Hervormers onderwierpen hele koninkrijken door de genade van God te prediken en de onbijbelse doctrines van Rome bloot te leggen. Als reactie daarop zou het Vaticaan een contra-Reformatie lanceren om het werk van de Hervormers te vernietigen, inclusief de Bijbels die ze produceerden.

A Lamp in the Dark werd gefilmd op locaties in Engeland en België, en bevat nooit eerder vertoonde interviews met vooraanstaande bijbelgeleerden, waaronder David Brown, Roger Oakland, Alan O’Reilly, DA Waite en anderen. Ook inbegrepen zijn hoofdconservatoren van de British Library in Londen, Erasmus House in België en het William Tyndale Museum in Vilvoorde, waar Tyndale zelf op de brandstapel werd verbrand.

Deze baanbrekende documentaire is ook gevuld met rijke visuele graphics en dramatische re-enactments van belangrijke historische gebeurtenissen.

Inbegrepen in deze 3 uur durende video:

1) De geschiedenis van de vroege Kerk, met de waarschuwingen van Jezus en de apostelen over “zwaar verdrukkende wolven” en afval.

2) Hoe de inquisitie begon met als doel Christenen het zwijgen op te leggen en de Bijbel te verbieden.

3) De bijbelvertalingen van John Wycliffe en William Tyndale, de Great Bible, de Geneva Bible, en tenslotte de King James Version 1611.

4) De protestantse reformatie en de redenen erachter.

5) Sleutelleerstellingen waarmee de Hervormers geconfronteerd worden (dwz aflaten, inspiratie van de Schrift, redding, transsubstantiatie, verering van Maria en pauselijke aanspraken op gezag).

6) De contra Reformatie die begon met de oprichting van de jezuïetenorde in 1540.

7) De betrokkenheid van het Vaticaan bij de kritische tekst en hun invloed op de wereldwijde bijbelvertaling in de 20e eeuw.

A Lamp in the Dark: The Untold History of the Bible

Ontvang video updates in je inbox.