Concordantie voor de King James Bible

Concordantie voor de King James Bible.

De New Strong’s Exhaustive Concordance of the Bible KJV.

Deze Concordantie geeft een overzicht van elk woord in de KJV 1611 en waar je deze kan vinden. Concordantie King James Bible.

(Let niet op het Grieks en Hebreeuws achterin dit boek, dit neigt kwa uitleg te vaak naar de NBV of NIV bijbel / Alexandrië / Rome)

Griekse en Hebreeuwse woordenboeken kunnen onbetrouwbaar zijn, blijf daarom bij de King James Bible en eventueel een Webster’s 1828 Dictionary woordenboek om de uitleg van een woord te achterhalen en deze concordantie om een woord op te zoeken.

We begrijpen dat de geïnspireerde geschriften voornamelijk in het Hebreeuws (Oude Testament) en het Grieks (Nieuwe Testament) werden gegeven. Maar deze “originele handtekeningen” zijn gedurende vele eeuwen verloren gegaan, en om dat als een autoriteit te gebruiken zou onjuist en vals zijn.

Vertrouwen op Hebreeuwse of Griekse teksten kan tot fouten leiden, vanwege de grote verscheidenheid aan tegenstrijdige edities en variaties van tekstsoorten. Er zijn minstens 20 verschillende Griekse teksten en ook veel verschillende Hebreeuwse teksten. Welke is de juiste?

Met dit boek kun jij jou eigen woordstudie doen op een specifiek woord zoals ‘redding’, dit zodat jij jou eigen Bijbelstudies kunt doen zonder dat er iemand tussen komt en jij door de Heilige Geest geleid kunt worden zonder de mening van andere.

Concordantie voor de King James Bible. De New Strong’s Exhaustive Concordance of the Bible KJV.

The New Strong's Exhaustive Concordance of the Bible, Concordantie voor KJV 1611 .jpg

Deze bijgewerkte editie van Strongs Concordantie neemt het monumentale werk van James Strong en actualiseert het om nog nuttiger te zijn.

Het behoudt alle kenmerken die Strongs al meer dan 100 jaar onmisbaar hebben gemaakt: stelt de lezer in staat om gemakkelijk alle bijbelse voorvallen van een woord in de King James Version te vinden

Als je op zoek bent naar een complete maar eenvoudige concordantie die nauwkeurige woordstudie mogelijk maakt, dan is ‘The New Strong’s Exhaustive Concordance of the Bible’ de ideale keuze.

2 Timothy 2:15 Study to shew thyself approved unto God, a workman that needeth not to be ashamed, rightly dividing the word of truth.